Meteen naar de inhoud

Recensies

Wat onze geslaagden vinden:

Aan veel van onze geslaagden hebben we gevraagd hoe zij de rijlessen ervaren hebben. Hun mening en ervaring is zeer belangrijk voor ons, want wij zijn pas geslaagd als onze leerlingen een goede tijd hebben gehad.

Wil jij ook je mening geven? Scroll dan naar onder aan de pagina om je recensie op te sturen! Of stuur een berichtje via de contactpagina.

Ervaringen van onze geslaagden:

Autorijschool Peter Kooiman Top Rijschool!
Rijbewijs behaald in een fantastische spoed opleiding een echte vakman dankzij Peter in 1x geslaagd aanrader voor iedereen.

Peter Nogmaals bedankt!!

Rob, Leusden

Door de recensies op deze site kwam ik bij Peter’s rijschool. En ze spreken allemaal de waarheid. Ik heb Peter ervaren als een docent die kalm, op maat en relativerend les geeft. Perfect voor mij! Hierdoor heb ik na twee keer mijn examen gehaald en ben nu zelfverzekerd op de weg. Terwijl ik nooit had gedacht rijden leuk te gaan vinden, vind ik het nu fantastisch! Bedankt Peter voor al je fijne lessen.

Irma, Amersfoort

Ik heb een opfriscursus gedaan omdat ik door stressvolle ervaringen op de weg niet meer de autoweg op durfde. Door Peter heb ik weer de vrijheid ervaren om zelfstandig te rijden, waar ik ook heen wil. Hij heeft me geholpen mijn ‘blinde vlekken’ op straat te onderkennen, waardoor ik niet meer voldoende overzicht had en ook niet het gevoel van controle. Peter heeft een professionele en rustige uitstraling die mij hielp wegen ‘te bewandelen,’ zoals door tunnels en bruggen te rijden waarvan ik niet meer gedacht had dat ik dat ooit weer zou doen. Hij geeft goede voorlichting en helpt je op het goede moment de volgende stappen te zetten. Zijn aanwezigheid is heel ondersteunend en zijn aardige, maar pittige humor helpend bij alles wat zo maar op straat fout kan gaan.

Ik wens iedereen die een rijangst ontwikkeld heeft de ervaring toe om bij Peter weer in vrijheid auto te leren rijden.
Peter, dank je ook voor alle prettige en goede gesprekken tijdens de lessen. Ze hielpen mij om weer anders naar – oude én nieuwe – gebeurtenissen bij het autorijden te kijken.

dr. Martina Bühring (psychiater van beroep)

Inmiddels negen jaar mijn rijbewijs. Als ik terug denk aan de lessen, speelgoedautootjes, pepermunt, het tanken et cetera, kan ik zeggen dat het een leuke, leerzame en gezellige tijd was bij Rijschool Kooiman! Iets wat je niet snel vergeet.

Elly, Soest

Ik was angstig in het verkeer. Ik zocht een rij-instructeur die ervaring heeft met mensen met angst in het verkeer en iemand die geduldig is. Met Google en door recensies te lezen van deze website had ik besloten een proefles te nemen. Met resultaat: een geduldige instructeur, en best gezellig. Bedankt Peter, en mijn kinderen zie je over tien jaar!

Sandra, Soest

Wat ik niet voor mogelijk had gehouden is gelukt, ik rij weer en ben zekerder dan ooit.
De lessen van Peter zijn geweldig geweest, een goede opbouw, en ik heb heel veel inzicht gekregen in mijn eigen rijgedrag en in moeilijke situaties op de weg.

Ik had acht jaar niet gereden en vond het doodeng om weer de weg op te gaan. Die afgelopen jaren was ik steeds meer gaan vermijden, met als gevolg dat ik de laatste jaren niet meer reed en dat ook niet meer verantwoord vond.

De fijne manier van lesgeven heeft mij veel geleerd. De eerste lessen waren cruciaal, aangezien ik nogal angstig was en last van faalangst had. Peter laat je gewoon jezelf zijn en corrigeert en evalueert op een prettige manier. Dit gaf mij genoeg moed en zin om door te zetten.

Peter, bedankt voor jouw prettige manier van lesgeven, ik heb het rijden weer onder de knie en voel me zeker in de auto. Nu komt het op mij neer, kilometers maken, dat heb ik gisteren al gedaan, 200 kilometer op de snelweg, van Amersfoort naar Maastricht!

Jouw coachende woorden zijn een onderdeel van mijn rijden geworden, bedankt! Ik kan iedereen die aan rijangst lijdt Peter zeer aanbevelen, topleraar en nog gezellig ook! En alle hieronder geschreven recensies zijn zeer herkenbaar.

Tineke Croese

Ik heb een fijne ervaring opgedaan met de rijlessen bij Peter. Door zijn geduld en zijn rustige en vriendelijke begeleiding is er veel ruimte om te leren en uiteindelijke succeservaring op te doen. Mocht je eigen frustratie oplopen omdat je in jouw eigen ogen voor de zoveelste keer scheef inparkeert of twijfelt of je slingerende fietsers nu wel of niet zult inhalen… Peter laat zich niet gauw gek maken en weet met de nodige dosis humor en rust goed alle stress en spanning te relativeren. Hierdoor vergroot je het vertrouwen in jezelf en ga je uiteindelijk steeds zelfverzekerder rijden. Ook heeft hij meerdere tactieken in huis om je op je gemak te stellen of je juist een duwtje te geven in de goede richting. Ik vind het dus zeker een aanrader en ben zeer blij en gelukkig met het behalen van mijn rijbewijs :).

Emily, Amersfoort

Peter is een aardige en rustige man die veel geduld heeft om het je zo goed mogelijk te leren. Ik heb vaak last van veel zenuwen bij onderdelen als een examen maar daarin heeft Peter me goed geholpen. Onderdelen die ik niet goed beheersde bleven we oefenen tot het einde waardoor ik zelf ook echt het gevoel had dat ik er klaar voor was. Al met al een hele geslaagde ervaring!

Loula, Amersfoort

Zeer goede rijschool. Hele rustige instructeur, neemt alle tijd voor je. Echt een aanrader!

Roy Elemans, Amersfoort

Ik vond de lessen prettig verlopen. De sfeer in de auto was ontspannen en Peter had goed door waar ik op moest letten en wat ik niet moest vergeten. Hierdoor heb ik mijn praktijk examen in één keer gehaald. Een aanrader!

Floris Nieboer, Amersfoort

Ik heb veel moeten overwinnen om te durven autorijden, en Peter heeft me hier in alle rust in begeleid. Hij is rustig en geduldig, maar pakt ook door op het moment dat hij weet dat dat kan. De lessen zijn ontspannen, professioneel, met humor en een persoonlijke aanpak. Hij heeft me het vertrouwen gegeven wat ik nodig had om zelfstandig auto te durven rijden. Het heeft even geduurd, maar uiteindelijk ben ik in één keer geslaagd. Dus inderdaad lessen op maat, ook als je wat angstig bent aangelegd. Ik kan iedereen aanraden bij Rijschool Kooiman rijles te nemen!

Roos, Amersfoort

Heel wat uurtjes heb ik bij Peter in de auto doorgebracht. Ik vond rijles meteen erg leuk, maar had moeite om geconcentreerd te blijven. Mijn gedachten dwaalden nogal eens af. Peter bleef de moed erin houden en wist me met heel veel rust, goed advies en gevoel voor humor naar het examen te loodsen. Ik ben blij dat ik zo’n goede instructeur getroffen heb!

Dorien, Amersfoort

Autorijschool Peter Kooiman is de beste die je kunt hebben. Vanaf het begin vond ik autorijden soms eng en vaak lastig, maar Peter wist me altijd te kalmeren. Ook wist hij altijd precies waar het aan lag als er dingen minder goed gingen. Wat op zijn website staat is waar: hij geeft echt lessen op maat en dat is heel fijn. Met ontzettend veel geduld en constante motivatie van zijn kant heb ik toch mijn rijbewijs gehaald! Als je twijfelt over welke rijschool je moet kiezen: Rijschool Kooiman is echt een aanrader!

Anne van der Meer

Ik heb een hele fijne tijd gehad bij Peter. De lessen zijn ongedwongen en gezellig, maar ondertussen heb ik ook ontzettend veel geleerd en ben ik in één keer geslaagd!

Joëlle de Visser, Soest

Peter heeft alle tijd voor je, hij neemt alles rustig met je door en leert je zelfstandig te rijden en zelf na te denken in situaties, want ja… zijn naam is haas ;-).

Timo, Soest

Peter is een gezellige vent en een goede leraar waardoor ik binnen vier maanden m’n rijbewijs heb kunnen behalen. Eindproduct is een berg aan verkeerskennis en ervaring waardoor je veilig in een auto de weg op kunt. Bedankt Peter!

Mitchell Krops, Baarn

Ik kan me helemaal vinden in de omschrijving dat ieder mens uniek is en dat de rijles daarop wordt afgestemd. Ik heb zelf een aantal jaren niet kunnen rijden wegens klachten aan mijn nek en zicht, en Peter heeft mij helemaal klaar gemaakt voor het rijden in de bebouwde kom en de snelweg in slechts vier rijlessen. Hij is rustig en geeft duidelijke aanwijzingen. Bovendien zag ik dat hij andere studenten op hun eigen rijniveau ook met dezelfde rust aanwijzingen gaf die weer binnen hun rijervaring paste. Kortom, ik beveel hem van harte aan.

Irma Wolf, Amersfoort

Tijdens de lessen die ik gehad heb van Peter leerde ik om mijn hoofd koel te houden en niet te perfectionistisch te zijn. Peter is erg geduldig en houd zeker van een grapje. Het was erg fijn om bij hem te lessen!

Marleen, Soest

Peters methode van opbouw in de lessen zorgt ervoor dat je op tijd voldoende bent voorbereid voor het examen. Ook zijn rust, kalmte en gezag helpen om snel goed te leren rijden. Hij is heel duidelijk en weet goed les te geven op een manier die bij jou past. De lessen waren heel prettig.

Niek, Leusden

Met veel plezier gereden. Peter zorgt ervoor dat je je op je gemakt voelt en neemt uitgebreid de tijd voor je. Zeker aan te raden!

Tamyra, Soest

Nooit gedacht dat ik met mijn rijangst ooit weer rustig zou kunnen rijden, maar met een paar rijlessen is het toch gelukt. Peter gaf goede tips om het rijden overzichtelijker en daardoor minder eng te maken. Nu rijd ik zonder angst elke dag op en neer naar het werk. Scheelt een hoop tijd ten opzichte van het OV! Hartelijk dank voor de goede lessen!

Sietske, Amersfoort

Na een aantal jaren niet meer gereden te hebben vergde het wel moed om de draad weer op te pakken. Peter Kooiman was voor mij de aangewezen persoon om het avontuur van het rijden weer een nieuwe dimensie te geven. Prettig om rustige aanwijzingen te krijgen, af en toe even te stoppen om kleine tekeningen ter verduidelijking te bespreken en na afloop van de les nog even door te nemen wat er fout ging en waarom en vooral met humor de dommigheden te relativeren. Lachen helpt!
Ik heb de lessen als heel plezierig ervaren. Zowel jongeren en ouderen kunnen met zijn wijze instructie zeker uit te voeten met hopelijk voor iedereen een klinkend resultaat.
Sylvia, Amersfoort

Sylvia Cameron, Amersfoort

Wauw, wat heb ik een plezier gehad bij Peter! Hij is erg rustig en geduldig en weet vanaf het begin al de goede sfeer in de auto te krijgen. Je krijgt goede aanwijzingen van hem en naast al het leren heb ik ook veel met hem kunnen lachen. Peter heeft een fijne methode en bouwt alles goed op. De lessen zijn goed en gewoon gezellig; je leert veel en hebt er tegelijkertijd ook heel veel plezier in. Blij dat ik geslaagd heb, maar ik ga deze gezellige, fijne uurtjes toch ook wel een beetje missen. Dankjewel Peter! En veel succes nog met alle lessen die je geeft.

Demi, Amersfoort

Toen ik 13 jaar geleden mijn rijbewijs haalde was ik veel te onzeker om te rijden. Na een paar ongelukjes met gelukkig alleen blikschade leek het me beter voor de mensheid als ik nooit meer achter het stuur zou kruipen. Maar nu ben ik ouder, minder onzeker en 2 kinderen rijker die ook af en toe ergens naar toe willen. Toen ik begon was mijn voornaamste doel om simpele ritjes naar het zwembad en dergelijke te kunnen maken. Doordat Peter me iedere keer nét ietsje meer liet doen dan waar ik eigenlijk al trots op was dat ik inmiddels kon, heb ik meer geleerd dan ik ooit had gedacht. Hij laat je het in principe zelf doen (voor zo ver verantwoord natuurlijk) waardoor je het gevoel krijgt het echt helemaal zelf te kunnen. Ik voel me nu zeker in het verkeer in (bijna) iedere situatie. Peter bedankt voor je positieve insteek en gezelligheid!

Marieke, Amersfoort

Ik heb mijn rijbewijs gehaald bij Peter en vond het een ontzettend leerzaam maar ook een prettige manier van lesgeven.
Hij weet je op een rustig manier te leren omgaan in moeilijke situaties zonder dat je gespannen of gestrest wordt.
Ook de begeleiding naar het examen zelf toe vond ik erg goed een beetje als een coach.
Ik heb de tijd als heel leuk ervaren en zeker de moeite waard om aan je rijbewijs te beginnen omdat op deze manier iedereen kan slagen!
Nogmaals bedankt Peter Kooiman!

Maurice, Amersfoort

Bij Rijschool Kooiman heb ik een zeer goede tijd gehad! De instructeur is erg deskundig en wist precies de vinger te leggen op waar de problemen zaten. Zo heb ik gericht kunnen oefenen, en met succes!
Erg prettige coaching en een ontspannen prettige sfeer.

Joren Room, Soest

Elke woensdagmiddag zag ik de lesauto weer voor de deur staan. Lekker weer autorijden! Peter geeft je waar nodig rustig hulp, maar waar het kan ook de vrijheid om zelf de auto te leren kennen. Ik heb de lessen als leerzaam en leuk ervaren.

Gosse Bijlenga, Leusden

Ik ben zeer tevreden met hoe je lesgeeft Peter. Bedankt, jij bent de beste.

Ruza Vlieland, Amersfoort

Ik heb alle keren met veel plezier bij Peter in de auto gezeten. Hij weet je goed op je gemak te stellen en weet je op een vriendelijke manier geconcentreerd te houden. Na elke les volgt er een gedegen evaluatie, waardoor je voor jezelf een realistisch beeld hebt van waar je staat en waar nog ruimte voor verbetering is. Ik zou Peter absoluut aanraden aan mijn vrienden en kennissen, al mijn lessen waren zeer doelgericht en zeker het geld waard!

Peter bedankt!

Fara, Amersfoort
Recensies Peter Kooiman rijschoolkooiman

Ruim zeven jaar nadat ik mijn rijbewijs haalde en vervolgens de weg niet meer op durfde heb ik een aantal lessen van Peter gehad om mijn rij-angst te overwinnen. Ik was vrij pessimistisch en ‘moest nog maar eens zien’ of het zou lukken om weer alleen te durven rijden. Maar wat ben ik blij dat ik die stap heb genomen! Ik heb nadat we de lessen hadden afgerond direct een auto gekocht en… ik rij weer! Echt een aanrader om samen met Peter hier naartoe te werken. Hij blijft rustig en kalm, geeft zelfvertrouwen en precies de juiste tips om het rijden makkelijker te maken. Top!

Esther de Voogd, Amersfoort

Ik meldde mij bij deze rijschool voor een opfriscursus omdat ik al een 6-tal jaar niet meer achter het stuur had gezeten door spanning tijdens het rijden en angst om brokken te maken. Daardoor was mijn rijvaardigheid behoorlijk weggezakt. Dankzij Peter kan ik nu weer veilig de weg op met heel wat minder spanning! Er werd thuis recent nog tegen mij gezegd: ‘Ik weet niet wat die man met je gedaan heeft, maar je rijdt veel minder opgejaagd en met meer controle dan je ooit gedaan hebt!’ Dus: aanrader!

Michael van Stroe, Amersfoort

Ik heb ontzettend fijn gelest bij Peter Kooiman. Wat hem een fijne rijinstructeur maakt is dat hij je op je gemak stelt, door vraagt mocht je een bepaalde keuze hebben gemaakt en de uitkomst is niet helemaal ok en hij stemt zijn programma af op jou. Bij mijn rijexamen voelde ik me zeker in de auto en wist ik wat mijn valkuilen waren. Ik ben in één keer geslaagd en ben heel blij! Bedankt Peter!

Manon, Amersfoort

Ik heb een herhalings curcus gevolgd bij Peter en ben nu over mijn onzekerheid voor het rijden heen. Dit door de rustige uitleg en het vertrouwen wat Peter je geeft tijdens het lessen. TOP!

Marit Everhardus, Amersfoort

Ik heb een opfris pakket van 5 lessen genomen bij Peter nadat ik 10 jaar niet meer had auto gereden. Deze rijlessen heb ik als erg zinvol ervaren. Door het geduld en de heldere uitleg van Peter, kon ik een positieve rij ervaring op doen en kreeg ik meer zelfvertrouwen tijdens het rijden. En waneer het rijden dat toeliet, was er ruimte voor gesprek wat ik erg leuk vond. Ik ben zeer tevreden.

Tess, Amersfoort

Na twee keer gezakt te zijn was de moed bij mij al snel verdwenen. Toch besloot ik het nogmaals te proberen en dit keer ook te wisselen van rijschool. Mijn buurmeisje stelde Peter voor als iemand die mijn vertrouwen in het rijden weer terug kon krijgen en na de eerste rijles was dat gelijk raak. Doordat Peter duidelijk lesgeeft en je ook echt voorbereid om zelfstandig in de auto te zitten was ik niet meer bang en zit ik nu rustig achter het stuur. Naast duidelijke kennis van zijn vak en de manier van lesgeven vind ik Peter geweldig als persoon. Je zit natuurlijk één uur per week met elkaar opgescheept in de auto dus het is erg prettig als je instructeur gezellig is en humor heeft. Gelukkig heeft Peter die perfectie combinatie van gezelligheid en serieus aan de slag gaan. Ik ga hem zeker bij andere mensen aanraden!

Michelle, Amersfoort

Peter heeft al tientallen jaren ervaring in lesgeven, en dat is gelijk te merken wanneer je voor het eerst bij hem instapt. Zijn manier van les geven is erg positief stimulerend en hij heeft veel geduld wanneer je een bepaald onderdeel maar niet onder de knie krijgt. Inmiddels ben ik naar de Verenigde Staten verhuisd en heb ik ook hier mijn rijbewijs opnieuw gehaald (zonder aanvullende lessen). Peter heeft er dus voor gezorgd dat ik in twee verschillende landen mijn rijbewijs heb behaald. Dubbel bedankt, Peter!

Simon Flohr
Rijschool Kooiman - Ervaringen

Erg goede rijschool, waarin Peter de tijd neemt om je op je gemak te stellen en de punten op te merken en aan te pakken waar nodig is. Doordat hij rustig de tijd heeft genomen tijdens de rijlessen ben ik nu ook een trotse bezitter van een rijbewijs!
Ik kan iedereen aanbevelen om zijn rijlessen bij hem te nemen, ben erg tevreden over zijn manier van les geven.

Wietse, Amersfoort

Ik had zo’n zeven jaar niet meer in een auto gereden, en durfde dat inmiddels ook niet meer. Daarom heb ik een opfriscursus bij Peter Kooiman gedaan. Alles moest ‘opgefrist worden’: van schakelen tot op de snelweg rijden. Het opfrispakket bestond uit lessen op maat: eerst een paar lessen besteed aan het schakelen, rijden in de bebouwde kom en daarna buiten de bebouwde kom. Dat was wel echt wel weer even wennen, maar Peter is een geduldige leraar die veel aanwijzingen geeft zowel over de techniek van de auto als over het verkeer. Na een les of vijf begon ik mij weer wat meer ontspannen te voelen achter het stuur. De snelweg was daarna niet meer heel spannend, maar wel weer goede aanwijzingen gekregen over in- en uitvoegen en afstand houden.
Ik durf weer auto te rijden en ben mij goed bewust van alles waar je als chauffeur op moet letten (en dat is best veel!).
Heb je ook lang niet meer gereden en wil je met een gerust hart weer achter het stuur kunnen stappen, zeker van je zaak? Ik raad je het opfrispakket van Peter zeker aan!

Judith Beintema, Amersfoort

Ik heb bij Peter vijf rijlessen gehad om mijn snelweg angst te laten verdwijnen. Na de eerste les heeft hij mij duidelijk kunnen maken waar ik op moest letten. Wat mij altijd bij zal blijven is ruimte voor jezelf creeren. Dat is zowel in het gewone verkeer en op de snelweg zeer belangrijk. Tevens heeft hij mij geleerd mijzelf te coachen en steeds goed de situaties te analyseren. Door zijn rust en zeer goede aanwijzingen durf ik nu de snelweg weer op. Ik ben nu op de goede weg en zal nu zelfstandig het op moeten pakken en daar heb ik zeker vertrouwen in. Ik zal een ieder die snelweg angst heeft aanraden om dit samen met Peter te overwinnen. Ook als je een beginnend bestuurder bent zal ik jou zeker aanraden om bij hem les te geven. Peter tot nu toe hartelijke dank.

Jakob, Amersfoort

Schrijf ook een recensie

    Je naam*

    Je woonplaats*

    Je email*

    Je recensie*

    Om spam te voorkomen